ÖMER GÜNEL'E "HIRSIZ" DEDİ, BERAAT ETTİ YAZAR ERGÜN POYRAZ "HIRSIZ" DAVASINI KAZANDI

Geçen yıl evinin önünde saldırıya uğrayarak feci şekilde dövülmesi üzerine kendisini Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in dövdürdüğünü iddia ederek ülke çapında büyük sansasyona yol açan yazar Ergün Poyraz, sosyal medyada Ömer Günel hakkında kullandığı 'hırsız' ifadesi nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.

Poyraz, mahkemedeki savunmasında da Ömer Günel’e hırsız demenin suç teşkil etmeyeceğini söylemiş, “Çünkü kendisi kapsamlı hırsızdır” demişti.

Başta “Musa’nın Çocukları” ve “Takunyalı Führer” olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yazdığı kitaplarla tanınan ve Ergenekon davasında tam 7 yıl hapis yatan yazar Ergün Poyraz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından açılan “hırsız” davasından beraat etti. Geçen yıl sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kuşadası Belediye Başkanı hırsızlığa çıktı büromu zabıta ve eşkıyalarına bastırıp eşyalarımı çaldı. Utanmaz” yazan Ergün Poyraz, mahkemedeki savunmasında ise “Benim söylediğim Ömer Günel hırsızlığa çıktı şeklindeki ifade hakaret değil, çünkü karşımdaki şahıs kapsamlı hırsızdır” dediği için bir kez daha şikâyet edilmişti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömür Günel’in açtığı hakaret davası nedeniyle Kuşadası 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması önceki görüldü. Savcılığın “beraat” mütalaasına uyan dava hâkimi, Ergün Poyraz hakkında açılan “kamu görevlisine hakaret” suçundan istinaf yolu açık olmak üzere beraatine karar verdi. Mahkeme ayrıca davada kendini avukatsız savunduğu için 17 bin 900 lira tutarındaki vekalet ücretinin de Ergün Poyraz’a ödenmesine hükmetti.

Geçen yıl evinin önünde uğradığı saldırının azmettiricisi olduğunu iddia ettiği için Ömer Günel’in açtığı ilk davadan da beraat ettiğini hatırlatan Ergün Poyraz, yaptığı açıklamada “Ömer Günel Cumhuriyet tarihinin görüp görebileceği en büyük hırsızdır. Bu mahkeme kararı da benim iddiamı doğrular niteliktedir. Çünkü mahkeme de benim iddiamı haklı bulmuş ki bu kararı vermiş. Adalet yerini buldu” şeklinde çok ağır ifadeler kullandı.

Kuşadası ömergünel ergünpoyraz