İYİ Parti'den CHP'ye Jet Yanıt: İmar Komisyonu Seçimindeki Gerginlik

Kuşadası Belediye Meclisi'nde gerçekleşen imar komisyonu seçimi sırasında yaşanan gerginlik üzerine İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp, bir basın toplantısı düzenleyerek duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bugün gerçekleşen meclis toplantısında çıkan tartışmaya hızlı bir yanıt veren Behçet Alp ve parti yönetimi, mecliste kendilerini yok sayan tutumu kınadıklarını ifade etti.

Behçet Alp, basın toplantısında CHP’nin, İYİ Parti’nin imar komisyonuna önerdiği ismi kabul etmek yerine kendi adaylarını dayatmasını siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirdi. Alp, bu durumun çoğunluk diktatörlüğü olduğunu belirterek, “CHP grubundan kararımıza, dolayısıyla bize oy veren seçmenin iradesine saygı göstermesini bekliyoruz” dedi.

Alp, meclis toplantısında yaşanan olayları şöyle anlattı: “Bugün sabahki meclis toplantısında, Kuşadası'nın sorunları ve gündem maddeleri görüşülmesi gerekirken tatsız bir olay yaşandı. Bu durumdan dolayı üzüntü duyuyoruz. İmar komisyonuyla ilgili bir seçim gündemi vardı. Belediye meclis yönetmeliğine göre siyasi parti grubu, komisyonlarda kimin görev alacağını önerir. Ancak Belediye Başkanı Ömer Günel, önerimize itibar etmedi ve meclisteki çoğunluğunu kullanarak kendi adaylarını dayattı.”

Önerdikleri ismin kabul edilmemesine dair Alp, “İmar komisyonunda Ali Aydın'dan boşalan yere Levent Eryılmaz’ı önermiştik. Ancak CHP, bizim önerimizi dikkate almadan başka bir meclis üyesini komisyona seçti. Bu, siyasi etik açısından uygun bir davranış değil. Bizim tüm meclis üyelerimiz, her komisyona layık donanıma sahiptir. Ancak hangi arkadaşımızın görev alacağına biz karar veririz. Bu, bizim yetkimizde olan bir husustur. CHP’nin dayatmasını ve çoğunluğa dayanarak aldığı kararı kınıyoruz” dedi.

AK Parti meclis üyesi ve sözcüsü Tacettin Özden’in desteklerini ifade etmesi üzerine Alp, teşekkür etti.

Behçet Alp, Kuşadası’nın birçok sorunu olduğunu ve bu tür gerginliklerle vakit kaybetmemeleri gerektiğini vurguladı: “Yaz geliyor, nüfus artıyor ve kentte birçok sorun var. Sorunların çözümü konusunda mecliste üzerimize düşen önerileri verelim. Ancak CHP, ucuz siyaset yapmayı bir meziyet sayıyor. İmar komisyonuna sunduğumuz arkadaşımızdan rahatsızlık duyulmasının nedenini anlamak istiyoruz. Parti iç meselelerinizi meclise taşımayın. Bizim böyle sorunlarımız yok. Bizim irademize saygı duyulmasını bekliyoruz ve bu en doğal hakkımız.”

Son olarak Alp, meclis üyelerinin birliğine vurgu yaparak, “Tüm arkadaşlarımız çok değerli ve kıymetli. Biriz, beraberiz ve yolumuza devam edeceğiz. Kuşadası halkının verdiği görevi yerine getireceğiz” dedi.