"ESAT ALTUNGÜN'DEN MİTİNG HAVASINDA KONUŞMA: KUŞADASI'NI ÖMER'DEN KURTARACAĞIZ

AK Parti'nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı olarak dün gece adaylığı tebliğ edilen eski Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, parti binası önünde yaptığı konuşmada halka seslendi. Konuşması miting havasında geçen Altungün, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın ilçe başkanım, MHP'nin değerli ilçe başkanı, partimizin yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolu başkanı ve yöneticileri, kadın kolları başkanım ve yöneticileri, değerli mahalle temsilcilerimiz ve değerli belediye meclis üyelerimiz. Saygıdeğer Kuşadalılar, hepiniz bu güzel günü hoş geldiniz. Burada sayın ilçe başkanımın ifade ettiği gibi, genel merkezimiz ve cumhur ittifakımız bu süreci çok detaylı bir araştırma şeklinde geçirdik. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, doğru belediyeciliği uygulama konusunda detay bir araştırma sonucunda görev bize verildi. Sayın genel merkezimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, il başkanımıza, ilçe başkanımıza, tüm yöneticilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum."

"Uzun bir aday adaylık süreci yaşadık. Bu zaman diliminde birçok noktaya gittik. Bu aday adaylık sürecini Mustafa Gökçe kardeşimizle beraber yürüttük. Kendisine bugüne kadar ki çabaları, gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum, sağ olsun. Değerli dostlarım, teşkilatımız sadece Esat Altungün'ü görevlendirmedi. Bu yarışı hep beraber yürüyerek, çalışarak kazanacağız. Böyle bir inanç, iddia ve hedefle yola çıkıyoruz. Net olan bir şey var; özellikle iki dönem Kuşadası'nın patronu Aydın Büyükşehir Belediyesi'ydi. Evet, altyapı dertlerimiz azalacağına çoğaldı, çeşmelerimizden tuzlu su akmaya devam etti. Tek olan bir Kuşadası var, işsizi çoğalan bir Kuşadası var. Turizmde geriye giden bir Kuşadası var. Bütün bunları tersine çevirmek artık bizim ana görevimiz, ana işimiz."

"Bir gerçek var, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Mustafa Savaş, çok iyi bir bürokrat, işini bilen birisi ve hazırladığı projeleri süreç içerisinde göreceğiz. Buradan biz sadece Kuşadası, ilçe belediye başkanlığını değil, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanmalıyız. Çünkü Kuşadası'nın bu karartılmış sürecini, dönemini noktalamak istiyoruz. Kuşadası'nda bir hüsran dönemi yaşıyoruz. Hizmet çağı falan değil, tam bir hüsran dönemi var. Bu hüsran dönemini noktalayıp hizmet dönemini başlatacağız, Allah'ın izniyle."

"Değerli dostlarım, Kuşadası Belediye Başkanlığını aldık inşallah, Allah'ın izniyle Aydın Büyükşehir Belediyesini de aldık. Düşünebiliyor musunuz? İlçe bizde, büyükşehir bizde, hükümet bizde. Buradan çok net ifade ediyorum ve buna inanarak söylüyorum, hep. Bundan emin olduğum için ifade ediyorum, bu şehrin bütün sorunlarını başta altyapı ve çeşme suyu olmak üzere bütün sorunlarını çözeceğiz. Bunu bilgimizle, birikimimizle ve hükümetimizin gücüyle çözeceğiz. Kuşadası bir Nisan'dan itibaren bambaşka bir Kuşadası olma yolunda yürüyecek ama hepimize çok ciddi görev düşüyor. Evet, bu süreçte hepimiz el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışmak zorundayız."

"Ve bir kere daha altını çizmek istiyorum, 31 Mart seçimleri Kuşadası'nda bir parti yarışı değil, aday yarışı olacak. Çünkü bu şehre hizmet etmek zorundayız. Bu dönemi bitirmek zorundayız. Ömer sürecini hem birliğiyle bitirmek zorundayız. 2013 yılında görevde iken İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'ne, Kuşadası trafiği ile ilgili çalışma yaptırdık. Aşırı yukarı üç aylık bir çalışmaydı. Bu üç ayın sonunda Bahçeşehir Üniversitesi, Mustafa Ilıca hoca şimdi aynı zamanda yanlış hatırlamıyorsam İstanbul milletvekilimiz. Çalışmayı rapor halinde bize getirdiler ve raporda net olarak yazıyor, 'Kuşadası'nın tek yöne ihtiyacı var.' Ancak gerekli otoparkların hazırlanmasıydı. Kavşaklarda düzenlemelerin yapılması ve peyderpey girilmesi. Ve hatırlarsınız, 2013 yılında Haziran ayında bir ay sahil, Devrim İnönü Caddesi'nde tek yön uygulaması yaptık. Bir ay orada amacımız toptancı, minibüsçü, taksici esnaf vatandaşın tepkisini görmek istedik. Muazzam derecede şikayet geldi, işte o şikayetleri de rapor halinde getirerek o dosyaya koyduk. Beyefendi, o dosyanın kapağını bile açmadan, kaldır küldür her yerde tekrar uygulamasına geçti ve işte üzüntü verici tarafı, insanlarımıza 'alışacaksınız' dedi. 'Alışacaksınız.' Hayır, hayır, sana alışma gibi bir derdimiz yok. Bizim seni gönderme gibi bir görevimiz var. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Mustafa Bey buradaydı. Tek yön uygulamasını Mustafa Başkanımızla da görüştük. Şunu çok net söyleyebilirim, seçimi aldığımız Nisan ayında tek yön uygulamasını noktalayacağız. Ve Kuşadası'nın trafik planıyla ilgili yeniden bir üniversite ile görüşerek uzun vadeli bir plan yapmak zorundayız. Kazanacağız, Allah'ın izniyle."dedi.













esat altungun esat altungün akparti Kuşadası kuşadası akparti kuşadası seçim